PAWILONY GASTRONOMICZNE

Pawilony gastronomiczne – rodzaj pawilonów przeznaczonych do prowadzenia działalności gastronomicznej. Pawilony dopasowanie do indywidualnych potrzeb klienta wyposażone w pomieszczenia oraz elementy sanitarne, aneksy gastronomiczne. Pawilony wykonane w technologii lekkiej obudowy, nie wymagają fundamentów, mogą zostać zlokalizowane w najdogodniejszych miejscach przeznaczonych do prowadzenia działalności gastronomicznej oraz w każdej chwili istnieje możliwości rozbudowy obiektu lub przeniesienia w inną lokalizacje. Niepowtarzalny wygląd, kolorystyka a także estetyczne wykończenie tworzą oryginalny obiekt, który z pewnością przyciągnie potencjalnych klientów.
.

Etap I

Projektowanie – najczęściej realizowane projekty pawilonów handlowych to obiekty od 20 do około 60m2 w podstawie. Wielkość oraz kształt obiektu jest uzależniony od indywidualnych potrzeb klienta. Uzgodnienia koncepcyjne zmieniają się w projekt wykonawczy i przystępujemy do realizacji zlecenia.

Etap II

Realizację zlecenia rozpoczynamy od zamówienie płyt warstwowych o odpowiednich wymiarach, kolorystyce oraz wymaganych projektem parametrach termoizolacyjnych.

Równocześnie przygotowywana jest konstrukcja stalowa o odpowiednich parametrach nośnych i dostosowanych do wymiarów pawilonu handlowego. Przygotowaniem stolarki okiennej i drzwiowej zajmuje się firma specjalizująca się w produkcji tego typu produktów.

Pozostałe elementy potrzebne do montażu pawilonu są przygotowywane przez ekipę monterów zgodnie z zapotrzebowaniem materiałowym.

Etap III

Producent pawilonów decyduje o opcji montażu w zależności od wielkości obiektu i możliwości dojazdu na miejsce przeznaczenia. Mniejsze obiekty można zmontować w fabryce i przetransportować w formie kontenera do klienta, rozładowując dźwigiem na uprzednio przygotowanym przez klienta podłożu. Większe pawilony montowane są na miejscu budowy z dostarczonych elementów. Producent pawilonów handlowych musi zdecydować jaki sposób będzie uzasadniony ekonomicznie.

Ceny pawilonów podlegają indywidualnej kalkulacji ze względu na ilość składowych wpływających na koszt wykonania.

Comments for this post are closed.